
צמחים הם לא פלסטיק:
כך תעצבו את הבית עם הצמחים
"כך תשתמשו בצמחים לעיצוב הבית", "שבעה טיפים לשדרוג עיצוב הבית באמצעות עציצים", "20 צמחים לעיצוב הבית ו"5 צמחים של פנג שואי" הן רק חלק מהכתבות שיצאו בשנים האחרונות בתחום ההום סטיילינג המשלבות את הצמחים כחלק מרכזי בעיצוב הבית.
תת-תחום של ההום סטיילניג אגב, קרוי פלנט סטייליניג (plant styling)- קל להבין את תחום העיסוק..
גם אצלנו מגיעים לא מעט לקוחות, לפעמים מלווים במעצבות פנים, שיכולים להסתובב שעות במשתלה רק כדי להתאים במדויק את צבעם של הצמחים לכדים ולמיקומים השונים בבית.
אנחנו בעד, תמיד, לשלב את האלמנט העיצובי של הצמחים בבית ועל כן מציעים מגוון רחב של כדים ואביזרי נוי נלווים, אבל חשוב לנו לתת כמה דגשים כדי שהצמחים שנקנים יחזיקו מעמד, ישרדו שנים קדימה, ולא ייבלו רק כי ניקנו בשל יופיים וללא התייחסות לתחזוקתם.
כמובן, ניתן להחליף צמחים לעיתים תכופות, כל עוד תכננתם/ן זאת מראש וקיבלתם/ן את כל המידע הנחוץ במשתלה.
לכן החלטנו, שהגיע הזמן להתייחס גם לעיצוב עם הצמחים:
צמחים הם לא מפלסטיק": עיצוב הבית עם צמחים- או בעצם, איך לקנות את הצמחים הנכונים והמתאימים לנו

כדי להצליח בבית, הצמחים זקוקים להשקיה נכונה, כמות אור מתאימה, אקלים ומכל שתילה. העניינים מסתבכים ברגע שמבינים שלכל צמח שילוב שונה בין ארבעת האלמנטים האלה:
אור:
את האור בבית נחלק לאור רב, אור בינוני ואור מועט. קשה לתאר מה זה אור רב, אך למדנו, שכאשר קל לנו לקרוא עיתון/ספר ללא הדלקת האור, ניתן לומר שיש אור רב בבית.
כמו כן, נבדיל בין אור רב לשמש ישירה. רבים מצמחי הבית יאהבו אור רב, אך יסבלו אם יקבלו את קרני השמש באופן ישיר מבעד לחלון.
חשוב לזכור:
לא כל חללי הבית מוארים באותו האופן ולכן יש להתבונן על כל אזור באופן נפרד; לעיתים החלל הגדול יכול להיחשב כבעל אור רב, אך הפינה הספציפית בה נרצה להציב את הצמח תהיה חשוכה יותר- למשל אם מציבים את הצמח בפינה המרוחקת מהחלון- אותו אזור יהיה בעל אור מועט, גם אם החלל בכללותו בעל אור רב.
על נושא התאורה בבית, כמו על שאר הנושאים, ישנו פירוט בכתבות וסרטונים נוספים.
השקיה:
דיברנו על כך רבות והעוקבים שלנו בוודאי יודעים/ות שיותר- זה פחות!
יש לנו נטייה לחנוק מאהבה את הצמחים- פשוטו כמשמעו. הצמחים נושמים גם מהשורשים ועודף מים מונע גישה לחמצן וגורם לריקבון השורשים.
לכן את ההשקיה נעשה רק כאשר אנחנו בטוחים שמצע הגידול התייבש חלקית תוך הבנה, שקצב ההתייבשות תלוי גם בכמות האור ובשאר התנאים באזור הגידול.
אקלים:
בדרך כלל מתאים האקלים בבית לצמחי הבית. עם זאת, צמחי בית רבים ממוצא טרופי זקוקים ללחות גבוהה באוויר ואותם מומלץ לא לשים ישירות מול המזגן או בקרבת גופי חימום אחרים העלולים לייבש ואף לגרום לכוויות בעלים.
מכל השתילה:
הצמח ומכל השתילה תורמים יחדיו לאסתטיקה של השילוב, אך יש לקחת בחשבון, שמבחינה גננית לא כל מכל מתאים לכל צמח. חשוב להתאים את המכל לצמח מבחינת הגודל והצורה לפני, שבוחרים את הצבע המתאים לסלון החדש שקניתם/ן.

אז אחרי שלקחנו את כל האלמנטים האלו בחשבון אפשר להתחיל לחשוב על העיצוב- פלנט סטיילינג:
על מה נסתכל:
האווירה שאותה אנחנו רוצים בבית:
כך למשל אם נרצה אווירת ג'ונגל ובדקנו שהבית שלנו מתאים לכך, נמליץ לכוון לכמה צמחים גדולים ובעלי עלים רחבים.
לאווירה מינימליסטית, צמחים קטנים יותר ובעלי נוף יותר נוקשה יוכלו לעשות את העבודה.
צבעים:
קשה להחזיק צמחים הפורחים ממושכות בבית, אבל ניתן לקבל צבעוניות על ידי שילובי גווני עלים דומים או מנוגדים.
מרקם:
גדלים שונים של עלים וצורות עלים שונות ייתנו מרחב, עומק ומרקמים מגוונים ומעניינים בבית
צורת גידול:
גם צורת הגידול של הצמח- מטפס, נשפך או ניצב, יוסיפו עניין ועיצוב ויש להתחשב באופי גדילתם בעת הצבתם בבית.
אז רגע לפני ההתחדשות האביבית, קחו רגע ללמוד את תנאי הבית שלכם/ן ואת הקו העיצובי אותו אתם/ן מדמיינים/ות, ובדקו איפה הם נפגשים.
והכי חשוב- אל תפספסו את סדרת הכתבות שלנו, שתיתן לכם/ן את כל הטיפים ותעבור על רשימת הצמחים המומלצים למשימה זו:
